Veel gestelde vragen

OVER MIJ

Veel gestelde vragen

Kan ik een afspraak maken voor een ander? B.v. mijn partner, kind, of vriend(in)? 
Antwoord: Nee; de hulpzoeker zal zelf contact moeten opnemen, de hulpverlener weet dan, dat hij/zij ook werkelijk op zoek is naar hulp. Het komt wel eens voor dat een ander vindt dat er hulp gezocht moet worden. Uitzonderingen zijn er natuurlijk altijd.

Wat is het verschil tussen regressie- en hypnotherapie? 
Antwoord: Regressie betekent teruggaan; regressietherapie is daarmee de therapie waarin in het verleden wordt teruggekeken naar het ontstaan van de blokkade. Hypnotherapie zegt niet meer dan dat de therapie onder hypnose wordt uitgevoerd.

Hoe wordt ik onder hypnose gebracht? 
Antwoord: Hypnose is ontstaan uit de tijd van Jung en Freud toen werd nog gewerkt met het volledig onder hypnose brengen van de patiënt. 
In de loop der jaren is ontdekt dat de trance –inductie goed werkzaam is. Trance is het werken vanuit een laag van (onder)bewustzijn. Ik zelf spreek liever van trance dan van hypnose.

Als ik in trance ben gebracht weet ik dan nog wat ik gezegd heb?
Antwoord: Ja, je neemt nog waar wat er om je heen gebeurt (telefoon die gaat/deurbel die klinkt/hond die blaft) het verstoort je echter niet. Zodra de therapeut je uit deze trance heeft gehaald ben je er weer helemaal.

Wat is reïncarnatietherapie?
Antwoord: regressie (dus teruggaan in de tijd) maar dan naar vorige levens.

Ik ben benieuwd wat ik in een vorig leven ben geweest, kan ik daar ook een afspraak voor maken?
Antwoord: Reïncarnatietherapie is geen reisbureau naar het verleden, 
ik zal voor deze vraag dus geen afspraak maken.

Kan een kind ook in therapie komen?
Antwoord: Ja, een kind is zelfs nog erg spontaan in het verwoorden van de 'beleving' zonder dat het ratio zich erin mengt.

Wat is het Ratio?
Antwoord: Eenvoudig gezegd; onze gedachten, ons bewustzijn, die vaak als stoorzender werkt. Tijdens de trance wordt deze stoorzender op non actief gezet.

Hoe vaak moet ik terugkomen?
Antwoord: Afhankelijk van de hulpvraag. Tijdens het intake gesprek wordt hier een afspraak over gemaakt. Een sessie duurt ongeveer 1½ uur. Tussen de afspraken liggen meestal 3 à 4 weken.

Kan ik in een dag(deel) de hele therapie doorwerken? Zodat ik in één keer van mijn klacht af ben?
Antwoord: Nee, hetgeen behandeld wordt in een sessie heeft de aangegeven weken nodig om een plaats te krijgen, voordat verder gegaan kan worden (het afpellen van de ui).

Krijg ik deze therapie vergoed door de verzekering?
Antwoord: Er zijn (helaas) nog weinig verzekeringsmaatschappijen die deze alternatieve therapie accepteren.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze aan mij mailen.
Share by: